teisipäev, 13. detsember 2016

Kuuse ehtimine

Uskumatu, aga ma olen hakanud iseenesest varakult ärkama, kell pool üheksa läks juba uni ära. Nägin unes, et ma olin Michel Jakson, keegi mees tiris mu juukseid, ja kui ma nägin juukseid ta peos, siis need olid mustad ja lokkis. Huvitav unenägu. Veel nägin unea, et mingi väike kasvatamatu poiss, umbes kaheaastane, oli minusse kiindunud, lõpuks jooksis ta autoteele ja ma karjusin ta nime, kahjuks enam ei mäleta, mis see oli, aga nii ma ülesse ärkasin. 

Tuli isu kirjutada, sest nädal aja pärast olen juba lennukis ja lendan Eesti poole. Enam ei ole nii:"Kõigest 2 kuud veel, need lähevad nii ruttu," nüüd on vaid loetud päevad.

 Vaatan hetkel oma tuba ja mõtlen, kuhu kohta ma kõik need asjad panen. Vähemalt saan kaks paari jalanõusid ära visata: Primarki tennised, mis on täiesti räbalad ja Housei tennised ka, nendest on küll kahju, aga need ei olnud mõeldud vihmase ilmaga käimiseks, seega mis seal ikka. Olen ostnud endale uue nahkjaki, seda vaadates mõtlen, miks küll oli vaja seda osta. Selle saab Piret või Margit endale, sest mulle on see väike. Olen nüüd dilemma ees, kas anda väikseks jäänud suveriided Clementinele või toppida ikkagi kohvrisse ja tuua Eestisse õdedele. 

Oh jumaaaal, ma lähen nii kurvaks mõeldes, et ma ei lähe enam siinsesse jõusaali. Üldse see on nii uskumatu, ma alles nagu jõudsin siia suvel suure palavuse saatel. Nüüd on radikas pidevalt sees, inimesed pidevalt suurte kampsunite all. 

Mis mul nüüd meelde tuli! Eile ehtisime kodu ära! Suuretoa kummutist sai vanaaegsete kujukeste, majakeste, jõe ja jumalakuju lava (?). Tõime pööningult nende kuuse alla, tehiskuusk muidugi, siin on metsast puude raiumine keelatud, kuna siin on nii vähe metsa. Hästi väike kuusk, minust lühem. Hästi ilusad kaunistused on neil, valged ja hõbedased pallikesed, panime need külge ja karda ka ja oligi kõik. Polnud mitte mingisugust jõulutunnet, sest see oli kõik nii erinev. Alberto padre näiteks magas teises toas, Beatrizil oea valutas, seega ehtisime poistega kolmekesi puud, poisid ümisesid minu inglise keele tunni laulu :Rudolph the red nosed võinmidagi sellist. 

Ma mäletan ikka Eestis kuuse ehtimist,eriti, kui me olime marksiga vaiksed. Viskasime komme, just neid mis meile ei maitsenud, näiteks Tõmmu ja üks komm, mis on autopildiga, kuuse taha, ja siis läksime roomates neile järele, kuuseokkad torkisid igaltpoolt. Mäletan ka, et pidime iga päev kuuseokkaid kokku pühkima, kuuske kastma ja alati oli kuuselõhn toas, tõeline jõulutunne. Väike vihje siis perekonnale, kui on võimalik muidugi kuusk tuppa tuua. 

Eilses inglise keele tunnis küsisin. Guillermolt, mis tal tuleb jõuludega seoses meelde, ütles et perekonnaga koos olemine, kingitused jne. Küsisin,mkas nad piparkooke ka söövad jõulude ajal, ütles, et ei, söövad ainult komme, suppi ja tavalist toitu. Näitasin talle videosid, kuidas teha piparkoogimaja ja raakisin, et minu jaoks tahendavad piparkoogid toelisi jõule. Ma isegi ei mäleta piparkoogilõhna enam, seega ma ei jõua ära oodatagi, et saaks juba ise küpsetama ja kaunistama hakata. 

Lähen nüüd jõusaali, piparkookidest ja jõuludest mõeldes. Täna lähen viimast korda turule, loodan, et näen Mari-Mari (Sevillanase õpetaja ), sest tahan teda tänada ja hüvasti jätta. Eile tennisetreener hüüdis mind ja küsis, kas ma jään igaveseks Eestisse või tulen tagasi ka, vastasin, et kunagi ikka näeme, võib-olla mõne aasta pärast, aga see on kindel, et siia, Campo de Criptanasse ma veel tulen.

Zara

3 kommentaari:

  1. Jah, ja kuna piku ostis endale just tagi, siis võid mulle anda.
    Ma saan suureks jäänud riided sulle anda.
    Ja kõik suveriided ka ikka kaasa!!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ja mulle vōib ka tagi anda, kuna ma ikka lemmikōde, ära seda unusta

      Kustuta