teisipäev, 17. oktoober 2017

Residencia

Täna ega eile ei käi ud baaris üldse kliente, eile kais kuskil 10 inimest, täna 7. Tuleb ikka tülpimus peale küll, kui kõik on ära koristatud, läikima löödud, ära pestud, kuivatatud, uued pudelid panipaigast ära toodud, paika pandud ja sada korda veel ülekontrollitud, et ehk peaks veel midagi tegema. No, kui kõik on korras, siis ei ole mõtet ju hakata midagi oarandama, mis ei ole katki eks ole. Nii läkski jutt Rosettaga Residenciale, kuna Mick on pidevalt seal, asjatab seal, ja kui lõpuks baari tuleb, siis on poole kõrvaga ikka telefoni otsas ja juhendab Kirilli/Nataliat/Karinit retseptsioonitöös. 

Nimelt, eile oli Mick Rosettale rääkinud, et Hernepea ja Fernando olevat pahameelt näidanud selle üle, et Matheo meie juures baaris töötab. Mick oli öelnud neile vastu, et rääkigu Rosettaga, tema palkas ta, Mick pole üldse ise seotud sellega. No nii tüüpiline, Mick, suur lahmakas mees. Ei julge kunagi võtta ise vastutust, vaid lukkab selle, eilse näite puhul, oma girlfriendi, Rosetta selga. Rosetta ütles, et tulgu aga siia ja rääkigu tõesti temaga, sest tema ei karda mjdagi. Mida tal ongi karta, Matheo on alati ilusti Residenvias õigeaegselt tööl, ei lähe varem ära ega midagi, ta lihtsalt tahab teenida ekstra palka, ja seda on väga kerge saada baarist nelja tunnise töö eest. 

Hernepea ja Fernando arvavad, et nad on mingid jumalad, et ainult neil on õigus Matheo üle. Ega ma ei i esta ka, et nad mardavad tast ilma jääda, sest Matheo on ülihea suhtumisega, täiesti võrreldav nt Peeter Ojaga, selline vaba, teeb nalja, saab oma tööga hästi hakkama ja kõik on super. 

Jutustasime kahekesi baaris olles, kõhud kõveras oma töökogemusest Residencias, Rosetta töötas seal kolm kuud nagu minagi, ainult selle vahega, et ta oli koristaja, täiesti üksinda terve kahe hosteli peale. Kui oli Feria olnud, ja hostel oli täis bookitud, hullult palju tööd oli, oli Rosetta Fernando juurde läinud ja öelnud, et mida ta seisab seal kasutult, ta peab Rosettat aitama. Nii Fernando läkski, küsis, mis ta tegema peab, Rosetta oli näidanud missugused voodid peab korda seadma, milliseid hendeid kasutada WCpoti küürimiseks jne. Fernando oli kõike teinud, Hernan oli samal ajal haisu näoga ringi vahtinud, nii tüüpiline. 

Mis veel teada sain, lisaks prussakatele oli Residencias olnud rotid!!! Appi, kui jälk. Igaljuhul, Mkck, Fernando, Hernan ja Sam (Inglismaalt pärit mees, kes töötas Resis) olid liiguta ud suurt külmkappi, enne veel olid laotanud voodilinad ümber selle, et rotid ei saaks kohe plehku panna. Lükkasid külmkapi paigast, neile vaatas vastu terve suur pesakond väikseid rotipoegi ja suuremaid rotte oli ka. Kõik neli meest oli tardunud, keegi oli võtnud harja, ja hakanud neid torkima, Rosetta läks nende juurde, küsis, mida nad ootavad ja ASTUS pläraki-pläraki kõik rotipojad surnuks. Haige värk. Mehed olid vaadanud pealt. Rosetta ütles nii muuseas, et Filipiinidel oli neil kodus nii palju rotte, et ta om harjunud neid niimoodi jalaga tapma. Hiljem pühkis laibad kokku, viskas prügikasti ja Residencia romaan võis jätkuda. 

Eile läks Mick Natalia peale nii närvi, oli öelnud, et isegi Ingrit, kes on temast kuus aastat noorem sai nende tööülesannetega hakkama, mida tema lihtsalt eirab. Nimelt Natalia ei suuda hallata pesupesemist, pesu kokkulappimist, check-inide tegemist, kõndele vastamist, hommikusöögi valmistamist jne. Aga just Natalia oli see, kes ütles, et mina olen laisk ja mul pole muud vaja teha, kui retseptsioonis lihtsalt seista :D nüüd siis näeb, mida ma kolm kuud järjest tegin. Tegelikult see töö ei olnud raske, sest ma teadsin, et võin alati Mickule helistada ja Kirill aitas viimases lõpus mind nii palju voodilinade tassimisega ühest majast teise. 

Pluss, käivad kuulujutud, et Hernepea ja Natalia on paar, ei no ma ei imesta üldse, kaks ülbikut said kokku, kuigi Hernepeal on vaga ilus naine ja 7-aastane tütar. 

Ühel päeval käis, reedel vist, käis Alissa oma tütre ja mingi vanema naisega meil baaris. Miks ta tuli, ma ei saa aru... Ta on niii võlts, kui veel olla saab. Kutsus Rosetta enda laudakohe istuma, kui hakkasid Rosetta tehtud pitsat ja salatkt sööma. Hiljem ütles Rosetta, et kui tema tahab mängida sellist mängu, et nad on sobrannaksed, siis lasku aga tulla, ta vastab samaga. Kumbki ei salli teineteist, aga mõlemad saavad kasu: Rosetta saab raha, Alissa saab kuulijuttude materjali. Kui Alissa end oma haaremiga minema asutas, ütles mulle:"Gracias mi corazon!" (aitäh, mu südameke) :D Ma olen üsna kindel et seeoli esimene ja viimane kord, kui meil oli au teda kostitada. 

Täna tuli Mick tööle, oli käinud arsti juures, sest ta õlg valutab juba teist kuuud järjest, aga Mick ei taha sel rahulikult taastuda lasta. Ütles, et vihkab arsti juures käimist, sest isegi, kui sa ütled neile, et sul on valus kätt liigutada, siis ikka venitavad su katt ja teevad igasuguseid liigutusi. Jumala eest, mida sa siis lähed sinna arsti juurde, kui sa ei vota nende soovitusi, võtta nädalke puhkust, kuulda. Igajuhul, täna rääkis Mick, et CEAR (ühendus, mis tege,eb oagulastega) tahab koostöö lõpetada, sest Alissa rikub pidevalt nende ettekirjutisi, nimelt oaneb ta pagulased tööle. Nii tema moodi, ma saan aru, et tegelikult pagulased on vaga tanulikud selle eest, et saavadaidata ja end vajalikuna tunda, aga ta peab aru saamaja austama seda, et pagulastel ei ole mingekd oigusi seal hostelis isegi mitte aidata, nad tohibad baid oma nõusid lesta, pesu oesta,enda voodiriideid vahetada ja kõik. Aga Alissa paneb nad enda järeltkööki moristama, põrandaid pesema, kartuleid koorim jne.

Tore, et see kammajaa enam mind ei puuduta, aga mõnikord on nii hea inimesi klatšida :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar